image
image
image
image
image
image
image
image

Egészségturizmus

 

 

AQUA SPORTKÖZPONT

 

Győr város vadonatúj sportuszodája 2014 decemberében nyitotta meg kapuit mind az úszni vágyó nagyközönség, mind a sportot hivatásuknak választó úszók, illetve egyéb vízi sportág képviselői (szinkronúszók, vízilabdázók) előtt.

 

 

A feszített víztükrű, fedett vízfelületekkel rendelkező uszoda egyik legfőbb különlegessége a versenymedence méretében keresendő: a 10 pályára felosztott medence hosszúsága 50, szélessége 25, mélysége pedig 2,20 méter, amely paraméterek egyúttal azt is lehetővé teszik, hogy a pályák áthangolásával a versenyek megrendezése előtt, a felkészülési időszakban is zavartalanul edzhessenek egymás mellett a hivatásos és az amatőr sportolók.

 

 

Ugyancsak egyedinek számít az uszoda korszerű vízfertőtlenítési technikája, hiszen az ózonkezelés a vízkezelésben alkalmazható legerősebb oxidációs és fertőtlenítési eljárás, miközben szagtalan, és az alkalmazásakor nem képződnek nem kívánatos reakciótermékek.

 

 

Mivel kiemelt figyelmet szentelünk a különböző sporteseményeknek, a medencetér fölé egy több látószögből is betekintést engedő, 800-1000 fő befogadására alkalmas lelátó is épült, hiszen ez biztosítja a nézőknek a versenyek kényelmes megtekinthetőségét.

 

 

A létesítmény területén belül a kisgyermekek, illetve az úszni tanuló felnőttek számára egy 16-szor 10 méteres, 90 centiméter mélységű, 32 °C-os melegvizes kismedence is rendelkezésre áll, valamint az úszójegy mellé vásárolt szauna jeggyel a két (8 illetve 12 férőhelyes) finn szauna is igénybe vehető.

 

 

NYITVA TARTÁS:

Hétfő - Szombat: 6.00 - 21.00

Vasárnap: 6.00 - 20.00

 

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

Tel.: +36 - 20 / 396 - 48 - 39

Web: www.aquasportkozpont.hu

Facebook: https://www.facebook.com/sportuszodagyor

 

 

ÁRAK:

Felnőtt: 1000 - 1200 Ft
Diák / Nyugdíjas: 800 - 1000 Ft
Családi (2 felnőtt + 3 gyerek): 2800 - 3600 Ft
Szauna: Belépő + 800 Ft
Kedvezményes jegy (Hétfő - Péntek: 9.00 - 14.00 óráig): 600 Ft
6 éves kor alatt: Ingyenes

 


 

 

 

RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ

A Rába-Quelle Fürdő a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. A fürdõ őse, a még ma is idényjelleggel üzemelő strandfürdő közel 5 ha területen, melyet Hajós Alfréd tervei alapján építettek 1931-ben.


A győri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, ugyanis számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörő 67 °C fokos vizet 1978-ban minősítették gyógyvízzé.


2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő Rába-Quelle  Gyógy-, Termál- és Élményfürdő.


A találkozások fürdője minden generációnak kínál igényeinek megfelelő szolgáltatást.

 

 

GYÓGYVÍZ, JAVALLATOK

Alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, mely jodion-tartalmánál fogva a jódos gyógyvízek csoportjába sorolható. Kovasav-tartalma is jelentékeny.

A győri gyógyvíz a kopásos csont- és izületi betegségekben, illetve a krónikus gyulladásos izületi és izombántalmakban szenvedőknek feltétlenül ajánlott. Az idült gyulladásos nőgyógyászati betegek, illetve a krónikus hörghuruttal vagy tüdőtágulással küzdők joggal bízhatnak a termálvíz gyógyító hatásában. Ivókúraként is használható: emésztőszervi megbetegedéseknél vagy csökkent pajzsmirigy-működésnél szintén hatásos.

ÉLMÉNYFÜRDÕ

Öt medence, két csúszda ( 64 m és 38 m), valamint a legkisebbeknek gyermekmedence és játszósarok. Rendkívül gazdag élményelemekben: fekvőmaszszázs, gejzír masszírozó fúvókák (különböző magasságokban), vízesés, vadvízi csatorna, zuhatag barlanggal és pezsgőfürdõ várja a vendégeket.

TERMÁLFÜRDÕ

Két, töltő-ürítő rendszerű gyógyvizes medence (32 és 38 °C), valamint egy termálmedence (28 °C) fekvőmasszázzsal, derék- és hátmasszírozó fúvókákkal. Gyógytornászok vezetésével óránként ingyenes vízitorna segíti a kikapcsolódást, amely kitűnő program lehet minden korosztály számára.

SZAUNAKERT

A szaunakertben a legfejlettebb technikával felszerelt különböző hőfokú finn szaunák (5), gőzkabinok(2), négyszemélyes  infrakabin fogadják a fürdőzőket. A szolgáltatásokhoz tartozik egy 16 személyes pezsgőfürdő, külső és belső merülő medence.

EGÉSZSÉG-SZIGET

A speciális légszűrő rendszerrel ellátott részlegen masszázs, gyógynövényes pakolások segítik a regenerálódást. Masszázsok: gyógynövényes, relaxáló, regeneráló és gyógymasszázsok (indonéz és indiai szobában).

GYÓGYÁSZAT

2004. októberétől ismét üzemel az immár felújított gyógyászati részleg közvetlenül a Fürdő szomszédságában. A felfrissülni vágyókat ugyanúgy fogadja mint a beutalt, a társadalombiztosítás (TB) által támogatott vendégeket. Új környezetben, csúcstechnológiájú gépekkel végzik neves szakemberek a kezeléseket az igények minél szélesebb körű kielégítése érdekében. A korszerű betegirányítási rendszernek köszönhetően az előjegyzések menete egyszerűbbé válik, a betegforgalom folyamatos. Az elkülönített kezelőhelyiségek biztosítják a zavartalan betegellátást, a kezelések után pedig barátságos pihenőszobában relaxációra is lehetőség nyílik.

GYÓGYÁSZATI SZOLGÁLTATÁSOK

Balneoterápia: medencefürdő, iszapkezelés, pezsgőfürdő, súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs


Mechanoterápia: gyógytorna, víz alatti torna, masszázs, gyógymasszázs, thai és reflexmasszázs


Elektroterápia: szelektív ingeráram-kezelés, ultrahangkezelés, interferenciakezelés, TENS, subaqualis UH, diadinamic, iontoferézis


Fototerápia: bioptron fénykezelés


Hidroelektromos kezelések: elektromos kádfürdő


Egyéb kezelések: fitoterápia, hőlég- és nedvesgőzkamrák

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

A fürdőtérben vendéglátó egységek, vízi-bár, a hallban a Colibri snack bár és étterem várja vendégeinket, melyek rendezvények lebonyolításra is alkalmasak.

NYITVA TARTÁS:
Vasárnap - Csütörtök: 9.00 - 20.00

Péntek, szombat és ünnepnapokon: 9.00 - 21.00RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ
H-9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: (96) 514-900, Fax: (96) 514-901
E-mail: info@rabaquelle.hu
www.gyortermal.hu