image
image
image
image
image
image
image
image

Egészségturizmus

RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ

A Rába-Quelle Fürdõ a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévõ félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. A fürdõ õse, a még ma is idényjelleggel üzemelõ strandfürdõ közel 5 ha területen, melyet Hajós Alfréd tervei alapján építettek 1931-ben.
A gyõri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, ugyanis számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörõ 67 °C fokos vizet 1978-ban minõsítették gyógyvízzé.
2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a korszerû, a mai kor igényeinek megfelelõ Rába-Quelle  Gyógy-, Termál- és Élményfürdõ.
A találkozások fürdõje minden generációnak kínál igényeinek megfelelõ szolgáltatást.GYÓGYVÍZ, JAVALLATOK

Alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, mely jodion-tartalmánál fogva a jódos gyógyvízek csoportjába sorolható. Kovasav-tartalma is jelentékeny.
A gyõri gyógyvíz a kopásos csont- és izületi betegségekben, illetve a krónikus gyulladásos izületi és izombántalmakban szenvedõknek feltétlenül ajánlott. Az idült gyulladásos nõgyógyászati betegek, illetve a krónikus hörghuruttal vagy tüdõtágulással küzdõk joggal bízhatnak a termálvíz gyógyító hatásában. Ivókúraként is használható: emésztõszervi megbetegedéseknél vagy csökkent pajzsmirigy-mûködésnél szintén hatásos.

ÉLMÉNYFÜRDÕ

Öt medence, két csúszda ( 64 m és 38 m), valamint a legkisebbeknek gyermekmedence és játszósarok. Rendkívül gazdag élményelemekben: fekvõmaszszázs, gejzír masszírozó fúvókák (különbözõ magasságokban), vízesés, vadvízi csatorna, zuhatag barlanggal és pezsgõfürdõ várja a vendégeket.

TERMÁLFÜRDÕ

Két, töltõ-ürítõ rendszerû gyógyvizes medence (32 és 38 °C), valamint egy termálmedence (28 °C) fekvõmasszázzsal, derék- és hátmasszírozó fúvókákkal. Gyógytornászok vezetésével óránként ingyenes vízitorna segíti a kikapcsolódást, amely kitûnõ program lehet minden korosztály számára.

SZAUNAKERT

A szaunakertben a legfejlettebb technikával felszerelt különbözõ hõfokú finn szaunák (5), gõzkabinok(2), négyszemélyes  infrakabin fogadják a fürdõzõket. A szolgáltatásokhoz tartozik egy 16 személyes pezsgõfürdõ, külsõ és belsõ merülõ medence.

EGÉSZSÉG-SZIGET

A speciális légszûrõ rendszerrel ellátott részlegen masszázs, gyógynövényes pakolások segítik a regenerálódást. Masszázsok: gyógynövényes, relaxáló, regeneráló és gyógymasszázsok (indonéz és indiai szobában).

GYÓGYÁSZAT

2004. októberétõl ismét üzemel az immár felújított gyógyászati részleg közvetlenül a Fürdõ szomszédságában. A felfrissülni vágyókat ugyanúgy fogadja mint a beutalt, a társadalombiztosítás (TB) által támogatott vendégeket. Új környezetben, csúcstechnológiájú gépekkel végzik neves szakemberek a kezeléseket az igények minél szélesebb körû kielégítése érdekében. A korszerû betegirányítási rendszernek köszönhetõen az elõjegyzések menete egyszerûbbé válik, a betegforgalom folyamatos. Az elkülönített kezelõhelyiségek biztosítják a zavartalan betegellátást, a kezelések után pedig barátságos pihenõszobában relaxációra is lehetõség nyílik.

GYÓGYÁSZATI SZOLGÁLTATÁSOK

Balneoterápia: medencefürdõ, iszapkezelés, pezsgõfürdõ, súlyfürdõ, víz alatti sugármasszázs
Mechanoterápia: gyógytorna, víz alatti torna, masszázs, gyógymasszázs, thai és reflexmasszázs
Elektroterápia: szelektív ingeráram-kezelés, ultrahangkezelés, interferenciakezelés, TENS, subaqualis UH, diadinamic, iontoferézis
Fototerápia: bioptron fénykezelés
Hidroelektromos kezelések: elektromos kádfürdõ
Egyéb kezelések: fitoterápia, hõlég- és nedvesgõzkamrák

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

A fürdõtérben vendéglátó egységek, vízi-bár, a hallban a Colibri snack bár és étterem várja vendégeinket, melyek rendezvények lebonyolításra is alkalmasak.

NYITVA TARTÁS:
Gyógy-, termál- és élményfürdõ: minden nap: 9.00 - 21.00
Gyógyászat: naponta: 8.00 - 16.30


RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ
H-9025 Gyõr, Fürdõ tér 1.
Tel.: (96) 514-900, Fax: (96) 514-901
E-mail: info@rabaquelle.hu
www.gyortermal.hu