image
image
image
image
image
image
image
image

CENTROPE – új idegenforgalmi portál: Élmények egy karnyújtásnyira … vagy néhány kattintásra

Van pár nap szabadideje, és szívesen kirándulna egyet? Ön lelkes kerékpározó, és örömmel kipróbálna egy új kerékpárutat? Érdekes látványosságokra vágyik, vagy gyermekeinek szeretne programot szervezni? Ezután új idegenforgalmi portálunkon, egy helyen megkaphatja a választ kérdéseire. Július elején indítjuk új idegenforgalmi tájékoztató oldalunkat, amely a www.tourcentrope.eu címen érhető el.

 

A projekt, amelyet a Slovenský dom CENTROPE  koordinál, Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Csehország 8 tartománya, kerülete, illetve megyéje regionális idegenforgalmi szervezeteinek együttműködésében jött létre, beleértve Pozsony fővárost és a Pozsonyi Önkormányzati Kerületet is.

 

A www.tourcentrope.eu honlapon 40 kerékpár-útvonal leírását, valamint a hosszukról, nehézségi fokukról, illetve jellemző útfelületükről szóló információkat is megtalálják az érdeklődők. A portál több mint 60 jelentős kulturális rendezvényt és szabadidős programot is bemutat, amelyek dátumuk, típusuk alapján kereshetők ki, vagy éppen olyan szűrési szempont alapján, hogy megfelelő-e gyermekek részére, esetleg hogy ingyenes-e. Döntésünket, hogy hová is induljunk kirándulni, csaknem 160 nevezetesség és érdekes hely kínálata is megkönnyíti, amelyek között az UNESCO világörökség részét képező emlékek, kiváló múzeumok és galériák, értékes templomok és székesegyházak, de egyedülálló természetvédelmi területek vagy más nevezetességek is szerepelnek, amelyek a CENTROPE régió egyediségét és változatosságát adják.

 

A CENTROPE közép-európai régióban csaknem hat és félmillióan élnek. Ez a vidék kiválóan alkalmas családi kirándulásokra, akár kerékpáron vagy bármely más szokásos közlekedési eszközzel. Számtalan nevezetesség található ezen a területen, amelyek az évszázados közös történelmi örökség bizonyítékai, de a látogatókat várják a színvonalas múzeumok, galériák, a népszerű kulturális rendezvények és fesztiválok is. A csodálatos természeti háttérrel, valamint sportolási és pihenési lehetőségeivel a CENTROPE régió ideális helyszíne lehet családi kirándulásoknak, az aktív pihenésnek, és mindez otthonainktól szinte csak egy karnyújtásnyira, néhány kilométerre található.

 

Ennek ellenére mostanáig a konkrét útvonal mentén elhelyezkedő érdekes helyekről vagy programokról bizony nem volt könnyű tájékozódni. Az új portálnak köszönhetően azonban ez már könnyen lehetővé válik. A honlap fontos részét képezik a jól áttekinthető térképek, legyen szó utcatérképekről, az útvonalakat felvázoló vagy éppen légitérképekről. A másik jó hír, hogy minden információ az Ön anyanyelvén elérhető, azaz legyen szó akár Dél-Morvaország, Alsó Ausztria vagy éppen Pozsony, esetleg Nagyszombat környékének nevezetességeiről, mindenről magyar nyelven tájékozódhat.

 

Az év második felében a klasszikus weboldal mellé a legtöbb okostelefonról elérhető mobiltelefon-alkalmazást is telepítünk.

 

Kapcsolat:

Slovenský Dom CENTROPE, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava,

tel.: +421 902 985 807, email: info@tourcentrope.eu